Święto dobrego jedzenia w Katowicach za nami!
Wielbiciele mięsa i weganie, kulinarni tradycjonaliści i poszukiwacze nowinek, fani telewizyjnych programów kulinarnych i najmłodsi smakosze – podczas dni otwartych Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach każdy znalazł coś dla siebie.
2017-03-20, 09:43

Wydarzenie było okazją do spotkania z mistrzami kuchni, znanymi z blogów, książek kucharskich i programów telewizyjnych. Gościem specjalnym Food Show był Andrzej Polan, wieloletni szef kuchni w prestiżowych hotelach, prowadzący programy kulinarne w TVN i Kuchni+, właściciel restauracji Mała Polana Smaku. W sobotę 18 marca uczestnicy Food Show mogli zobaczyć, jak gotuje, podczas otwartego pokazu w specjalnie zaaranżowanym Centrum Kulinarnym.

Swoje produkty i usługi w Międzynarodowym Centrum Kongresowym zaprezentowało kilkudziesięciu wystawców związanych z branżą spożywczą i gastronomiczną. – Program dni otwartych Food Show podąża za tym wszystkim, co dzieje się w tej chwili na rynku żywności i kulinariów – mówiła Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl.

Okazałe stoisko ZM Kania

Wśród wystawców nie zabrakło również ZM Henryk Kania S.A. Nasze stoisko było nie tylko jednym z większych, ale przede wszystkim – według zgodnych opinii odwiedzających – jednym z najładniejszych i najciekawszych podczas targów. Zaprezentowaliśmy nasze flagowe produkty linii Maestro, a także nowości, takie jak parówki czy mięsa wolno gotowane. Odwiedziło nas wielu gości, co pozwoliło nawiązać ciekawe i cenne kontakty biznesowe, które – być może – pozwolą naszym produktom zaistnieć na sklepowych półkach sieci, w których jeszcze ich nie ma. I mowa tu nie tylko o polskich sklepach, bo sporo było zapytań z zagranicy o dostępność naszych wyrobów.

Kilka słów o targach

Food Show to największe w Polsce wydarzenie, dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów, które odbyło się w dniach 16-18 marca 2017 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Zaplanowane w nowatorskiej formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów, były platformą wymiany doświadczeń i okazją do szeroko zakrojonej dyskusji o wyzwaniach stojących przed branżą spożywczą i gastronomiczną. Zwieńczeniem dwóch dni debat było wręczenie nagród „Food Show Star“ dla firm spożywczych – dostawców najlepszych produktów dla sektora HoReCa oraz dla najlepszych restauracji, konceptów kulinarnych i szefów kuchni.

Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.