ZM Henryk Kania - lider segmentu kabanosów
Zakłady Mięsne Henryk Kania z Pszczyny, oferujące kabanosy pod markami Maestro i Henryk Kania, są liderem segmentów kabanosów paczkowanych w Polsce – wynika z danych Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia.
2016-01-27, 14:10

Pszczyński producent posiadał na koniec 2015 roku 17 proc. udziałów w kategorii kabanosów paczkowanych w ujęciu wartościowym i 16 proc. w ujęciu ilościowym. Zyskał zatem względem poprzedniego roku odpowiednio 2 i 3 punkty procentowe. Wzrosty te pozwoliły kabanosom paczkowanym produkowanym przez ZM Kania pod marką producenta wyprzedzić zarówno kabanosy brandowe innych producentów, jak i te oferowane pod markami własnymi dyskontów.

Kabanosy są najdynamiczniej rosnącym segmentem w kategorii wędlin, który jako jedyny przyciągnął nowych nabywców rok do roku (2014 vs 2015). Te produkowane przez ZM Kania notują relatywnie szybszy wzrost liczby nabywców niż cały segment kabanosów. W 2015 roku trafiły do ponad 3,2 miliona gospodarstw domowych, a ich  liczba nabywców wzrosła o ponad 10 proc. rok do roku – wynika z Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia.

Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.