ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. włączają się do ogólnopolskiej zbiórki żywności pod hasłem „Podziel się posiłkiem”. W ramach akcji, pod koniec września przekażą pełnowartościowe produkty do Śląskiego Banku Żywności.
2017-09-19, 10:51

Celem programu jest przekazanie jak największej liczby posiłków dla niedożywionych dzieci. Program zainicjowała firma Danone.  Organizatorem Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności „Podziel się posiłkiem” jest Federacja Polskich Banków Żywności.  – ZM Kania jako firma regularnie współpracująca ze Śląskim Bankiem Żywności, bardzo chętnie włącza się w tegoroczną akcję zbiórki żywności – mówi Paweł Sikora, PR Manager pszczyńskiej Spółki, jednego z liderów polskiego rynku mięsnego.

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. rozpoczęły współpracę ze Śląskim Bankiem Żywności w sierpniu 2016 roku. Dzięki temu dożywiają ok. 50 000 potrzebujących mieszkających na Śląsku. To pierwszy w Polsce przetwórca mięsny, który zdecydował się na podpisanie z Bankiem długofalowego porozumienia.

Śląski Bank Żywności powstał w 2001 roku. Posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego – Non Profit. Jest członkiem Federacji Polskich Banków Żywności.

Kontakt dla mediów:

Paweł Sikora, Public Relations Manager